Sosyal Medya

Güncel

Siyonist Yazar: “Kudüs Küçük Bir İntifada Yaşıyor”

Ebu Hudayr’ın kaçırılıp yakılmasının intifadayı ateşlediğini belirten İsrailli yazar, Kudüs'te mini bir intifada yaşandığını yazdı.



Siyonist iÅŸgal rejimindeki yaygın gazetelerden Yediot Aharanot’ın yazarlarından Nahum Barnea, Kudüs’ün çocukların baÅŸlattığı küçük bir intifada yaÅŸadığını, Filistinli çocukların asker ve polise taÅŸ ve molotofla saldırarak bunu sürdürdüÄŸünü yazdı.
 
"Çocukların Ä°ntifadası" baÅŸlığıyla yazdığı makalesinde Kudüs’te süren çatışmalara deÄŸinen Barnea, iki buçuk aydır Kudüs ve çevresinde Filistinlilerin Yahudilerle kontak kurduÄŸu noktalarda adeta bir intifada yaÅŸandığını söyledi.

Ä°ntifadanın nedenini irdeleyen Siyonist yazar, fanatik Yahudilerce Kudüslü çocuk Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırılıp, iÅŸkence edilmesi ve yakılarak öldürülmesinin bunu tetiklediÄŸini ifade etti.

Yazar makalesinde tespitleriyle paralellik arz eden Kudüs polis sözcüsünün açıklamalarına da yer verdi. Polis sözcüsü Ebu Hudayr’ın hunharca yakılmasının ardından yaptığı açıklamada ÅŸunları söylemiÅŸti: “Filistinli gençlerin ÅŸu anda ortaya koydukları tepkiler daha önce alışık olmadığımız türden. Bunun kıvılcımı Åžufat mülteci kampında atıldı. Burada ilk kez polislere el yapımı içine patlayıcı doldurulmuÅŸ cam ÅŸiÅŸeler ve kutular attılar. Yine ilk kez doÄŸrudan havai fiÅŸek attılar. Ä°ki gün sonra ise bu tür eylemler ÅŸehrin doÄŸu kesiminin bütün mahallerine yayıldı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.